Boksepude til børn og voksne – Stor guide

29. januar 2021

Boksepude

En boksepude kunne med fordel være fast inventar i de fleste hjem. Vi har nemlig alle sammen udfordrende følelser, som vi trænger til at komme af med en gang imellem. Her får du den store guide til boksepuder til glæde og vrede for både børn og voksne. Læs med!

Boksepuden er fordelagtig i en række situationer, hvor vi har brug for at få afløb for negative følelser eller overskydende energi. Det gælder for de fleste mennesker, for det er nu engang menneskeligt at have en ret bred følelses-pallette.

Derfor skal du have en boksepude

Det gælder sikkert også dig, i hvert fald hvis du kender én af følgende situationer: Din mor ringer og hakker på dig over ét eller andet, du åbenbart igen har gjort forkert. Din chef smider en række uoverskuelige opgaver hen på dit bord og regner med, at du bare sådan lige ordner dem i en håndevending – mens han selv får sig en kop kaffe nede i kantinen.

Dit barn er sprængfyldt med energi, og det er ikke engang på grund af sukkerchok. Hun eller han flyver rundt i stuen som en jetjager, og det meste bliver hvirvlet ned på vejen. Det er i sådanne situationer, du har brug for en boksepude!

Fordele ved boksning for børn og voksne

Der er nemlig et væld af fordele ved at have en boksepude lige ved hånden, så man lynhurtigt kan knytte den og komme af med nogle slag. Det er både sundt for det fysiske og det mentale helbred, og det gælder faktisk både for børn og voksne.

Det er et almindeligt menneskeligt fænomen at være vred, frustreret, ked af det eller bare overstadigt glad og fyldt med energi. Så i stedet for at skamme sig over det eller gå og brænde inde med det, kan man lige så godt udfolde det og få noget godt ud af det. Det får man med en boksepude. Her er nogle af fordelene ved boksning:

  • Boksning er god motion, og det styrker dine muskler.
  • En boksepude kan hjælpe dig af med stress og aggression.
  • Boksning er den perfekte måde at komme af med energi, der er i overskud.
  • Når du bokser, forbedrer du din koordination og din balance.
  • En boksepude ser rimelig badass ud i ethvert hjem, så hvorfor ikke give indtrykket af, at man ikke skal løbe om hjørner med dig?

Hvilken boksepude skal du vælge?

Du kan få en boksepude til voksne, og du kan få en boksepude børn. Derudover fås boksepuderne på en række forskellige måder og i en række forskellige varianter. Så der er nogle ting, som du skal gøre op med dig selv, især i forhold til indretningen, dér hvor du bor.

Boksepude ophæng

Det mest almindelige er at hænge boksepuden i loftet. Her skal du selvfølgelig sikre dig, at det går an at montere en boksepude i dit loft og også at få den hængt et sted, hvor du ikke kommer til at dunke panden ind i den i forbifarten.

Det er også vigtigt at anskaffe dig et godt og holdbart boksepude ophæng, for du kan altså ikke bare hænge den op i hvad som helst. Heldigvis kan du faktisk få nogle ophæng ret billigt, også fra de populære mærker som fx Everlast. Prisen ligger tit i omegnen af de hundrede kroner – som regel lidt over – og det er jo en rimelig overskuelig pris.

Boksepude stativ

En anden løsning er et få et boksepude stativ. Det kan fx være et stativ i stål, hvorfra boksepuden hænger i en kæde eller på en krog. Det smarte ved sådan et stativ er, at det er til at flytte rundt på. På den måde kan du selv bestemme, om du føler for at træne i stuen eller i soveværelset, og det kan jo være meget smart.

Boksepude på fod

En boksepude på fod er fleksibel på samme måde som et boksepude stativ. Den kan du også flytte rundt på, som det passer dig, og du kan rykke den over i hjørnet, hvis du får gæster, eller hvis du skal gøre rent.

Du skal dog nok lige tømme foden først, for den skal jo selvfølgelig være ret tung, når du skal bokse, så du ikke skal holde dig tilbage. En boksepude på fod fungerer nemlig sådan, at foden fyldes med sand eller vand, så den står stabilt og sikkert.

Boksepude til voksne eller til børn?

Det, der afgør, om en boksepude fungerer til voksne eller børn, er, hvor tung den er, og hvor højt den hænger eller står. På forskellige hjemmesider kan du finde skemaer for, hvilken boksepude, der passer til hvilken kropsvægt. På den måde kan du let finde én, der passer til dig selv eller dit barn.

Til børn kan en stående boksepude være en god idé, fordi dét at have en boksepude stående betyder, at du som regel kan justere den i højden. Dit barn kan altså vokse med sin boksepude, og det er smart, fordi boksning ikke sådan er noget, man vokser fra, men derimod kan have glæde af hele livet.

Køb boksepude og kom i balance

Hvis du efterhånden er blevet overbevist om, at en boksepude lige er dét, du står og har brug for – ja, så er det jo bare om at finde en boksepude til salg. Du kan få en boksepude billig til lidt over femhundrede kroner, og du kan også finde dem til mellem tusind og totusind kroner.

Populære køb er en casall boksepude eller en everlast boksepude, og det lyder måske både dyrt og fancy. Men også disse mærker fås i forskellige prisklasser, og det er ikke nødvendigvis forfærdelig dyrt, så det kan godt betale sig at kigge efter det produkt, man allerhelst vil have.

Boksning betaler sig

Konklusionen må være, at boksning betaler sig. Det er styrkende og helende for både din fysik og dit mentale helbred, og det har en god effekt på koordinationsevne og balance. Dine muskler bliver stærke, og det samme gør dit sind.

Derudover er det også sundt for dine relationer med lidt boksning. Når du har et outlet for at afreagere, går du ikke og opbygger modstand og hævngerrige følelser over for andre. En boksetur med kollegerne kan være godt for arbejdsmoralen og samarbejdet, og en boksetur derhjemme kan måske ligefrem redde ægteskabet.

I stedet for at skælde ud på dit barn, kan du rette vreden mod puden og komme af med frustrationerne her. Og omvendt kan dit barn bokse løs, når han eller hun har lidt for meget energi i kroppen, og blive behagelig rolig og medgørlig. Så der er ikke så meget andet at sige end: På med handskerne og tæsk den pude!

Flere artikler